Санкция грози градоначалника заради неприбраните кучета

Кметовете на общините, които не са изпълнили задълженията си по Закона за защита на животните, ще бъдат санкционирани, обяви от парламентарната трибуна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Изявлението му бе във връзка с депутатско питане.
Според Закона всички улични кучета трябваше да бъдат вкарани в приюти до 31 януари т.г. До момента в страната според официална информация са създадени 31 приюта. В Троян проблемът е решен половинчато – всички знаят, че кучетата без стопани видимо намаляха, но не са изчезнали напълно, все още може да бъдат видени по някои улици да чакат милостиня от жалостиви хора или да изядат някой ритник, ако смущават някого. Ако изглеждат по-агресивни, те пък будят страх у околните. Приют за четириногите бездомници се строи, но не е готов, макар че обявените крайни срокове изтекоха.
Възможно е сроковете за изграждане на кучешки приюти в страната да бъдат удължени заради многото несвършена работа. Такова предложение ще направи министър Мирослав Найденов, както обяви той в парламента. Иначе тези кметове, които не са изпълнили въпросното задължение, ще бъдат глобени – при първо установено нарушение глобата е от 1 000 до 1 200 лв. за кмет, а при повторно – двойна глоба.

5 thoughts on “Санкция грози градоначалника заради неприбраните кучета”

  1. Pingback: it.linkovete.com
  2. Нека да го глобят!
    Писна ми от тези кучета по махлата, не се спи от тях! Писна ми да ми се мотаят и около Малкия пазар и по центъра!
    Който иска да гледа куче да си го гледа в къщи и да се грижи за него – нямам нищо против. Но имам против уличните кучета и най-вече против тия откачалки дето ги хранят, имащи се за природозащитнички!

  3. Редно е да се приберат уличните кучета.В лъгът е пълно с бездомни кучета.Аааа може би чакат да се развъдят оше и тогава да ги приберат ….

  4. Че то кмета си гледа фирмите, охранява, не може и с кучета да се занимава?!!!
    Ха ха ха!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.