Община Троян партньор по проекта “И аз имам семейство”

Община Троян партньор по проекта „И аз имам семейство“Екип по приемна грижа ще бъде създаден в Троян във връзка с голямата цел за всяко дете да се осигури отглеждане и израстване в семейна среда. Екипът ще подбира и утвърждава кандидатите за приемни родители.Те ще преминат обучение, провеждано от експерти на Агенцията за социално подпомагане, с опит по закрила на детето. Така отглежданите в специализирани институции деца и тези, за които има риск от изоставяне, ще бъдат настанявани  в алтернативна семейна среда. Там ще имат по-добри условия за пълноценно развитие.
Всичко това е по проекта “И аз имам семейство” по ОП “Развитие на човешките ресурси”. Община Троян чрез кмета Донка Михайлова сключи на 8 декември партньорско споразумение с Агенцията за социално подпомагане /АСП/  чрез  Дирекция “Закрила на детето”.
Задължението на Общината е да създаде организация за ефективното управление и успешно реализиране на проекта на общинско ниво – чрез  планиране, организиране, контролиране и отчитане пред АСП на дейностите и ресурсите, заложени в проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.