Троянката Емилия Йорданова най-добра в биатлона

На състоялото се на Белмекен Държавно първенство по биатлон Емилия Йорданова, възпитаничка на троянския спортен клуб по биатлон и стрелба “Аякс”, е първа и в двете дисциплини спринт и преследване. Така троянското момиче  се утвърди като най-добрата българска състезателка в този спорт. Старши треньорът на троянския отбор Цветан Цочев – Куршума и треньорът Цочо Терзиев са преценили, че и други троянски състезатели са в отлична спортна форма, затова ги пуснали да се състезават в по-голяма възрастова група. Така  Стефани Попова се състезава при девойки старша възраст, нареждайки се на 4-то място в двете дисциплини. Доброто й представяне е оценено високо и тя вече е включена в младежкия ни национален отбор. В по-голяма възрастова група – при юношите старша възраст, е друг троянски обещаващ троянски състезател – Ради Пълевски. При по-големите той се нареди на трето място в спринта и преследването.
Троянските биатлонисти в момента водят усилени тренировки за Държавното първенство по летен биатлон за малките възрастови групи, което ще бъде през октомври. Приключва работата по стрелбището, което вместо с десетина ще разполага с 20 коридора за стрелба. Спортното съоръжение вече е обезопасено отвсякъде. Остава да се асфалтира, за да стане ролбан и на следващи големи състезания на него да се карат ролкови ски.
Зад успехите в биатлона стои неуморната работа на двамата треньори Цочев и Терзиев. Съвсем закономерно сред отличените за празника на Троян с решение на Общинския съвет се наредиха биатлонистката Емилия Йорданова и треньорът Цветан Цочев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.