ЦДГ”Синчец” споделя опит в обучителен семинар с плевенчани

ЦДГ"Синчец" споделя опит в обучителен семинар с плевенчаниС обучителен семинар в Троян тази година в регион Плевен започна поредицата инициативи, с която ще отбележат европейските седмици на e-Twinning.
Форумът е организиран от ЦДГ “Юнско въстание” в  Плевен и нашата ЦДГ “Синчец”. Теодора Вълова, учителка от Плевен, в качеството си на e-Twinning посланик е съдействала за провеждането на семинара.
В началото на срещата гостите разгледали новата сграда и уредите за игра в двора на образцовата троянска детска градина, чието построяване е резултат от проекти.
Румяна Кирилова, директор на ЦДГ „Юнско въстание” – Плевен,  говорила за работа по конкретни теми от учебното съдържание чрез портала eTwinning, за събиране и генериране на идеи, за планиране на упражнения в учебния процес или извън занималнята. Участниците се обединили около идеята, че порталът предлага много и различни начини за гъвкаво структуриране на дейността в занималнята и дава възможност за постигане на различни цели.
Г-жа Дисанска, която е основоположник на работата по европейски образователни проекти в ЦДГ “Синчец”, споделила своя опит и впечатления от работата си във виртуалното пространство. Акцентът бил върху дейностите, осъществени по два от най-успешните й проекти: “Магията на цветовете” и “Със звезда в моя джоб”.
Г-жа Валентина Маринова от ЦДГ “Синчец”, координатор от българска страна на проект по “Коменски” – “Децата на Европа празнуват”, дала информация за успешни онлайн практики.
“Целта винаги е една и съща – популяризиране и усвояване на наш и чужд опит в прилагането на иновативни методи и технологии в училище и детската градина. Желанието е чрез създаване на вътрешни и международни виртуални проекти да се приложи на практика всичко онова, което ще изведе образованието до ново, европейско равнище”, казва Теодора Вълова.
Семинарът в нашия град дал възможност на участниците  да споделят и почерпят знания и идеи за бъдеща работа, да обменят вече изпробвани практики в e-Twinning пространството. Той показал, че e-Twinning е не само виртуален, но и реален контакт на неговите последователи. “Всеки има идеи, които иска да реализира, за които търси съмишленици, идеи, които разширяват полето на действие и взаимодействие. Всеки има възможността да научи още нещо, да  обогати  своите умения и да поеме пътя на устойчивото развитие”, подчертава Теодора Вълова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.