Отново се търси наемател за ресторанта под Общината

Снимка: Троян 21Известният сред обществото като ресторант “При кмета” бивш стол на общинската администрация отново излиза на тезгяха в търсене на наемател. Договорът на досегашния е прекратен през юли т.г., но заведението спря да работи преди това. Сега общинската администрация ще опита да намери нов наемател. Общинските съветници решиха кметът да обяви конкурс за този обект. Идеята е срокът за наемане да бъде 10-годишен. От наемателя се изисква да предложи  преференциални условия за храна на служителите от общинската администрация. Конкурсът за
общата застроена площ от 480 кв.м,включваща салон за хранене,кухненски блок, подготвителни, складови, битови и хладилни помещения, ще стартира от месечна цена 520 лв. без ДДС.

Спечелилият конкурса наемател се задължава в срок до два месеца от датата на подписване на договора за наем да пусне обекта в експлоатация, е другото важно изискване. Оценката на офертите ще се извършва по сложна формула.
След изтичане срока на договора за наем, всички направени от наемателя подобрения и преустройства върху имота, остават в собственост на Община Троян, е записано в гласуваното решение.
Заведението в центъра на града през годините имаше своя разцвет и залез, предлагаше хубава кухня и ниски цени, но не успя да устои на натиска на другите заведения в центъра, с които се конкурираше за джоба на тукашните чиновници. Дали ще се намери предприемчив ресторантьор, готов отново да подеме подобна борба, предстои да се види.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.