Една прекрасна идея за неделята в Априлци

 Една прекрасна идея за неделята в АприлциЦентърът на JMB Active в читалището на центъра в Априлци утре, 24 октомври, ще осъществи своята поредна идея, с която обогатява познанията на местни хора и гости на красивия град в областта на традиционни за българина дейности, дава възможност за интересно и полезно прекарване на част от уикенда. Този път е избрано да има курс по плетене на български чорапи. Как се майсторят те, ще покаже на всички признатата дизайнерка Росица Миткова.
Ето какво споделя за своята гостенка Мария ван Домелен от Центъра:” Роси е лъчезарна и усмихната, изпълнена с енергия. Млада е, а страстта й към чорапите е безкрайна. Многократно заради нея са затваряли музеи, за да реставрира автентичните експонати. Може да плете със 7 различни цвята, без да прекъсва нишката.”

От Центъра припомнят още, че участието в курса по плетене е начин за наслада от природата в този край, който есента е обагрила в разноцветни цветове – като пъстротата по плетените български чорапи. Както вече е традиция на подобни мероприятия, няма да мине без почерпка – тъй като Центърът има нова камина, намерението е да се изпече баница. Тя от своя страна върви с кисело мляко – то ще е планинско, от най-истинското.
“Ако страстта ви е плетенето на чорапи, сте добре дошли. Всички материали са осигурени от JMB Active – център за култура и туризъм, донесете с вас само доброто си настроение”, казва Мария.
Записването става с предварителна заявка на телефон 0884979682 – Мария ван Домелен. Местата са ограничени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.