Йога семинар в Троянско

Йога семинар в ТроянскоВълнуващ йога семинар организира наскоро в Троянско младият инструктор по йога Живко Стоилов, който има свой клуб в Пловдив. Живко доведе в Троянския край група практикуващи това древно индийско учение за хармонизиране на тялото и духа и проведе с тях няколко занятия в еко селището Азарея в Горно Трапе. По-голяма група участници се събра в спортната зала на СОУ”Васил Левски”, където пловдивчани, софиянци и троянци на възраст между 4 и над 60 години, заедно правиха упражнения, полезни за физическото състояние на тялото и подпомагащи различни органи и системи. В началото Живко Стоилов говори за същността на йога и нейната система. В програмата на семинара бяха включени също така поход до хижа “Васильов” над троянското село Шипково и къпане в минералните басейни на Чифлик, което безспорно увеличи удоволствието на участниците от престоя им в този край на България. Живко Стоилов е родом от Троян, а духовните му търсения са още от ученическите му години. Работил е като фотограф на вестник “Труд”, има зад гърба си богат опит в областта на йога – включително и от дълъг престой в ашрам в Индия. В Азарея той показа на своите курсисти различни техники за релаксация, за укрепване на здравето и духовните сили, за по-съдържателен и хубав живот.

55 thoughts on “Йога семинар в Троянско”

 1. След кравите и плетените чорапи, тази новина направо ни поставя в хоризонтално положение. Удивителна е способността на laleva да хваща и отразява бурния троянски живот, динамиката и многопластовия образ на съвременния троянец. Кой би си помислил, че подобни новини са буркан вкиснати камби, забравени на най-долния рафт в мазето. Кой би си помислил, че в този град живеят бавноразвиващи се примати, сгушени край огъня в пещерата, под звуците и рева на мамути и саморъчно направени пищялки, очаквайки сакат вестоносец. Кой би си помислил, че новините в този град пристигат, все едно Троян е Бедрок, а текстовете се изчукват върху каменна плоча от Барни Ръбъл под диктовката на умника Фред Флинстоун.

 2. Уважаеми анонимен, благодаря за остроумието по мой адрес. Само лееекичко да напомня следното – нещата в живота са пъстри, случват се всякакви неща, те не са свързани само с кмета и плюенето по него, както е по вкуса на някои…И тук, в Троянско, както и на други места в България, има хора, които се занимават с йога, интересуват се от духовно развитие – за тях е написаното, един комплимент за Живко също…Ама който разбрал – разбрал.

 3. Разбира се, последният писък на модата е автор на статия в електронен сайт или книжно издание да започне да дообяснява, доразяснява и да търси сметка на опонента защо така мисли и разсъждава. Кой би си помислил, че това е невъзможно дори в едно селско училище. Кой би си помислил, че това е невъзможно дори в една едноактна пиеса от местен автор, изиграна пред тезгяха на селския хоремаг. Удивителна е способността на laleva да бъде в крак с модните тенденции.

 4. Ей тъпак !
  Спри да плюеш по хората, които се опитват да дадат нещо от себе си за тоя умрял град, без да търсят възмездие. Малко са истинските хора като laleva, която съвсем добросъвестно отделя от личното си време, за да пише материали за сайта. Съжалявам те не заради езика и жалкия коментар, съжалявам те, че си лишен от способността да премисляш нещата, преди да говориш. Ти си типичната българска овчица – понеже ти е празна чинийката и гледаш сега как да опразниш и тази на другарчето, за да не е по-горе от тебе.
  Покажи ми по-достоен автор в Троян от г-жа laleva. Може би Генадий?
  ХА ! Да бе. Лалева пише за неща, които останалите медии в Троян дори не са помирисали…ако изобщо има медии в Троян де..
  И фактът, че от всяка дори и малка новост в този скучен и сив град, Лалева успява да направи новина й прави чест.

  Уважавайте труда на останалите, о неразумний юроде !

 5. Хемус, много си злобен! Ти сигурно си жълто вестниче с голямо име, което се страхува да излезе от анонимност. А Лалева си стои зад името! И не е длъжна да ти обяснява какво и защо пише. Ти ако можеше да откриваш и пишеш по актуалните за троянци проблеми, нямаше да се упражняваш в “коментарите”.
  И още нещо, подозирам, Хемус, ти си жена!!!

 6. Към в-к Хемус
  Не мога да разбера защо въпросната статия е отприщила толкова отрицателни емоции. Аз лично се зарадвах на новината и вероятно щях да участвам, ако си бях в Троян. Повече от 2 години живея в чужбина и тук местният ми вестник изобилства с приятни новини, най-вече културни и спортни прояви. А когато попитам близките и приятелите си, какво ново и интересно става в Троян отговора е – ами нищо, все същото. Може би съм вече далеко от Българската действителност, но признавам – трудно ми е да разбера как когато в родния ми град се случва нещо, то е трън в очите на някого!

 7. Аз смятам Троянски Новини за най-актуалната и интересна медия в този град. Който иска да се съгласява – все ми е тая !
  Както Лалева, така и аз, пишем материали за сайта ПО СОБСВЕНО ЖЕЛАНИЕ и НАПЪЛНО БЕЗВЪЗМЕЗДНО !
  Правим го един път за удоволствие, после заради Вас – жителите на този умрял и забравен от бога град. Коя друга медия оповестява театрални и култури събития преди началото им и после резюмира случилото се ?
  Коя друга медия написа за шарените чорапи, които се оказаха доста свежа и интересна тема за разговор на доста хора и дори познавам хора, които отидоха на разходка до Априлци за да видят чорапките, защото са прочели от нас новината.
  Да – може да не сме перфектни, но се опитваме да представяме ежедневието както го виждаме ние през нашите очи – без значение какво мисли по въпроса г-н Пеевски, Хемус и др.
  Хора като тях винаги ще има. Не забравяйте, че злобата и завистта са заклеймени в троянеца и стоят преди всички други качества. Е, не у всички де…

 8. Наистина е неразбираемо защо тази новина е провокирала толкова сарказъм във “в-к Хемус”. Впрочем в-к “Хемус” е първият троянски вестник, който започва да излиза през 1927 г. Персоната, която се крие зад това “име” първо не заслужава до го използва и второ – очевидно е, че търси поводи за лични нападки срещу Г. Лалева, което също е неразбираемо. Г. Лалева е сред малцината истински журналисти в Троян, да не кажа единствения. Освен професионалист Г. Лалева е деликатен и толерантен Човек. Нападките на “в-к Хемус” срещу нея са жалки.

 9. Много пъти съм била упреквана,че харесвам само сайта и вестника на Г.Маринов,даже и обиждана.Истината е,че много харесвам и този сайт и другия,влизам с удоволствие и тук,чета приятно поднесените новини и по този начин вечер уморена много добре се разтоварвам.Няма да правя излишна квалификация на особата,откраднала името на първия вестник.То е видно за всички.В случая искам да поднеса само уважението си към г-жа Лалева и разбира се Темплар,щом и той пише материали тук.И мисля,че тези грозни коментари показаха едно:тук сайта има приятели 🙂

 10. Във нашия квартален клуб също се присъидинявами къмто справедливия гняв срещу Хемус който е разобличен и усъден от нашиат другарски съд. Долу рацете от прогреса. Да застаним кат юмрук пред тоз вредител и спирачка на колтурата.

 11. Така и не става ясно защо смятате, че има критика точно към laleva в първия постинг? Във втория ми постинг да, но самата laleva си го изпроси с неадекватната си намеса и недопустимото за автор на статия да коментира чужд коментар на собствения си материал. Това е липса на журналистически професионализъм. Сега се опитайте с други очи да прочетете първия ми коментар и да потърсите другото, основното като мотив за направения коментар. Сарказмът е убийствен, но не е насочен срещу laleva. Напротив! Коментарите ви са доста забавни в тяхната непринудена първосигналност и това до някъде обяснява /ако приемем, че сте представителна извадка/ защо има само такива и подобни новини в този отчайващо пропадащ град. Пак ще повторя – удивителна е способността на laleva да хваща подобни новини от една /почти/ „мъртва зона”. Разбира се, не съм очаквала от кой да е полуграмотен примат определени способности и нагласа да приема чуждото мнение. Така че имате възможността да си излеете първобитните натрупвания в следващи коментари.

 12. Не мисля,че някой вече ще ти обърне особено внимание,драга.Видно е омразен ти е и града и приматите,които живеят тук,но я ми кажи,тъй като аз си излизам с името,ти защо не го правиш???Мисля,че твърде често споменаваш думата” примат”.Твърде често и не само тук.

 13. Бианка, знам, че ще ви затрудни изключително много, но бихте ли положила известни усилия да направите връзка с главния си мозък преди да започнете да пишете? Вие и другите коментатори изсипахте многобройни, незаслужени и обидни квалификации по мой адрес и вместо да се извините – продължавате да отправяте нови и нови. Относно приматите, искрено се надявам, че вече ходите почти изправена. Кой го интересува интелекта?

 14. Лелеее, колко много злоба и негативизъм блика от “изявленията” на в-к Хемус. Препоръчвам и (тъй като вече стана ясно, че е от женски пол ) да прочете “Приказка за простотата и простотията” на М. Алгафари и не само тази приказка от посочената авторка! Може пък и да промени вижданията си за живота, на когото тя (в-к Хемус) очевидно се е озъбила. Впрочем, един комплимент към в- Хемус – почти перфектен правопис и пунктуация – нещо, което рядко се среща напоследък сред коментиращите, не само тук.

 15. Петрова, книгата на Мадлен Алгафари е “Приказки за пораснали деца”. Да, има и такава приказка. От злобните коментари по мой адрес, мисля, че бих могла да продължа тази приказка /без край/.
  Цитат за размисъл: “Ей така са и днешните “слепци с очи”- затворени в измисления си свят, страхуващи се да погледнат дори реалността, боящи се действителността да не оцапа учите и душите им.”

 16. “… но самата laleva си го изпроси с неадекватната си намеса и недопустимото за автор на статия да коментира чужд коментар на собствения си материал. Това е липса на журналистически професионализъм. ” – що за простотия?! Коя си ти, професионалистке?
  Хей, статията е за Живко! Ако някой има да сподели нещо, нека го направи.

 17. А на всичкото отгоре тази електронна “медия” си позволява да публикува измислени интервюта, набързо съчинени “статийки”, и теми нямащи нищо общо с Троян ,но гордо стоящи под името “Троянски Новини”…
  Но няма проблем,теса коректни и професионално подхождта към отправените към тях критики с оригиналното “Кефете се бе!”…

 18. Предлагам на администраторите да трият всички коментари, които не са по темите

 19. Докажи твърдението си, никога един от нас.
  Докажи статията и материала, датата и кое точно сме си “измислили”.
  Защото аз се съмнявам колегите да злоупотребяват с доверието на хората, още повече с погрешна информация.
  За себе си пък съм 100 % сигурен, че каквото съм написал тук, е 100 % достоверно и писано от мен.
  Така че – ако не можеш да се конкретизираш, млъкни !
  Апропо – като не те кефим, защо ни четеш? Щото си безработен и няма какво да правиш по цял ден ли? Ходи при другите медии бе, там сигурно информацията е по-истинска и по-пълна от тук.
  Сполай ти, българино от Троян. Познавате се от далече, ей !

 20. Рапсодия за цигулка и тъпан

  Клиентът отвори вратата на ресторант „Троянски дреболии” и седна на първата попаднала пред очите му свободна маса. Докато разглеждаше менюто, към него приближи цигуларката Калева. Бавно напъха цигулката под брадичката си и замахна с лъка. От видимо разстроената цигулка, която бе останала само с две струни, се изтръгна пронизителен писък. Клиента почувства как през главата му преминава електрически ток и бързо запуши ушите си с двете длани.
  – Ама, моля ви се, аз искам само да обядвам. Сам влязох в този ресторант, но кой би си помислил, че ще бъде подложен на нещо подобно – започна да стене Клиента
  – Обяда е с музика – скара му се цигуларката Калева и занарежда – На вас, анонимни клиенте, само лееекичко ще напомня следното – нещата в живота са пъстри, случват се всякакви неща, каквото е да обядвате на музика. Такива като вас са свикнали да обядват без музика, за да е тихо и да плюят по г-н Кмета, така ви се иска на вас. И тук, в Троянско, както и на други места, има хора, които се интересуват от духовно развитие. За тях свиря Аз. Ама който разбрал – разбрал.
  – Добре, предизвиквате ме да ви го кажа по-ясно – с досада реагира Клиента – Нямате никакво право да ми натрапвате и да ме задължавате да харесвам вашата музика, още по-малко да обядвам на тоя невъобразим шум.
  Цигуларката Калева бе изправена пред дилемата дали да халоса с и без това разкапаната цигулка Клиента по главата или да отиде при почитателите си в дъното на ресторанта, показвайки на Клиента видимото си презрение от неговата бездуховност. Избра второто. Докато вървеше към масата в дъното на ресторанта, една мисъл непрекъснато я тормозеше „как е възможно някой да не харесва нейната музика, на всичко отгоре, искало му се да обядва без музика. Простак”.
  От масата, на която седна цигуларката, Клиента успя да чуе първия коментар:
  – Клиент из ънадър факин бъгериън ретард.
  – Охо, местната интелигенция явно се включва в спора – помисли си Клиента – Само това „бъгериън”, какво ли значи? Сигурно е някакъв местен диалект на английския език.
  – Ей, тъпак – продължи същия глас, който странно напомняше гласа на Калева – Спри да плюеш по хората, които се опитват да дадат нещо от себе си за тоя умрял ресторант, без да търсят възмездие. Малко са истинските хора като Калева, която съвсем добросъвестно отделя от личното си време, за да свири по време на обяд. Съжалявам те не заради музикалната ти инвалидност и жалкия отказ да слушаш, съжалявам те, че си лишен от способността да премисляш нещата, преди да говориш. Ти си типичната българска овчица – понеже ти е празна чинийката и гледаш сега как да опразниш и тази на другарчето, за да не е по-горе от тебе.
  – Ама аз действително нямам чинийка пред себе си – понечи да отговори Клиента – Аз дори още не съм си поръчал супата.
  – Покажи ми по-достоен музикант в Троян от г-жа Калева. Може би Г.Маринов?
  ХА ! Да бе. – извисяваше се все по-отчетливо същия глас – Калева свири неща, които останалите оркестри в Троян дори не са помирисали…ако изобщо има оркестри в Троян де. И фактът, че от всяка дори и малка новост в менюто на този скучен и сив ресторант, Калева успява да аранжира нова музика й прави чест.
  – Клиента, много си злобен! – друг глас пое щафетата от същата маса – Калева не е длъжна да ти обяснява какво и защо свири. Ти ако можеше да откриваш и слушаш типичната и актуалната за троянци музика, нямаше да се упражняваш в „коментарите“. И още нещо, подозирам, Клиента, ти си гей!!!
  В ресторант „Троянски дреболии” настана видимо оживление. Клиента неусетно бе стигнал до последния лист на менюто, отдавна прескочил страницата със супите и бе вторачил неразбиращия си поглед към две строфи на местния поет Таралан Медев, които красяха и първата и последната страница на менюто.
  – Не мога да разбера защо въпросната музика е отприщила толкова отрицателни емоции в Клиента – взе първа думата млада госпожица от другите маси – Повече от 2 години живея в чужбина и тук местната музика изобилства с приятни изпълнения, най-вече културната музика. А когато попитам близките и приятелите си, какво ново и интересно става в Троян отговора е – ами нищо, все същото. Може би съм вече далеко от Българската действителност, но признавам – трудно ми е да разбера как когато в родния ми град се случва нещо, то е трън в очите на някого!
  Две пенсионерки изръкопляскаха, а едната попита – Маро, туй малкото от кои ‘ора беше?
  Вратата с трясък се отвори. Първо се показа един голям тъпан, а след него връхлетя запъхтяния Тъплар.
  Дойдох възможно най-бързо – извика към масата в дъното Тъплар и помаха на цигуларката Калева с голямата пръчка на тъпана. Добре инструктиран предварително, той се обърна веднага към Клиента – Аз смятам „Троянски дреболии” за най-актуалния и интересен ресторант в този град. Който иска да се съгласява – все ми е тая !
  Както Калева, така и аз, свирим музика ПО СОБСВЕНО ЖЕЛАНИЕ и НАПЪЛНО БЕЗВЪЗМЕЗДНО! И никакви такива „не ща да слушам” не ми минават.
  Дум, дум, дум – започна да удря по тъпана. – Правим го един път за удоволствие, после заради Вас – клиентите на този умрял и забравен от бога ресторант. Кои други музиканти и глашатаи оповестяват театрални и култури събития преди началото им и после резюмират случилото се в нов аранжимент? Кои други музиканти изпълниха безспорния хит „Оплети си шарени чорапи”, който хит се оказа доста свежа и интересна тема за музициране на доста хора и дори познавам хора, които сами засвириха, защото са чули нашето изпълнение на цигулка и тъпан. Да – може да не сме перфектни, но се опитваме да представяме ежедневието както го виждаме ние през нашите инструменти – без значение какво мисли по въпроса г-н Пеевски, Клиента и др. Хора като тях винаги ще има. Не забравяйте, че злобата и завистта са заклеймени в троянеца и стоят преди всички други качества. Е, не у всички де…
  Дум, дум, дум, започна да бие в главата на Клиента. Остави менюто на масата и се заоглежда към изхода. Стомахът му проължаваше да е свит, но вече не от глад.
  Дама на средна възраст, за да докаже твърденията на Тъплар, че не е от троянците заклеймени със злоба, взе думата – Персоната, която се представя за Клиент първо не заслужава да е клиент и второ – очевидно е, че търси поводи за лични нападки срещу Калева, което също е неразбираемо. Калева е сред малцината истински музиканти в Троян, да не кажа единствената, ако приемем, че тъпана не е инструмент, разбира се. Освен професионалист Калева е деликатен и толерантен Човек. Нападките на Клиента срещу нея са жалки – почти с фалцет завърши дамата на средна възраст,което от своя страна събуди одрямалия се папагал.
  Папагала бе поставен в клетка тип „Форум”, която клетка бе окачена над телевизора. Самият телевизор работеше единствено когато предаваха по кабелната телевизия „Троянски новини”, а собственика никога не пропускаше тяхното излъчване. Отдавна бе разбрал, че тези новини предизвикват обилно отделяне на стомашни киселини, а тогава поръчките на клиентите заваляваха една след друга.
  – Бианкааа, бианкаааа – запрестъпа папагала от крак на крак.
  Бианка скочи от масата и видимо смутена от подканата на папагала и своето недопустимо закъснение да се намеси веднага в кой да е разговор бързо заговори – Много пъти съм била упреквана,че харесвам само музиката и оркестъра на Г.Маринов,даже и обиждана.Истината е,че много харесвам и тази музика и другата,влизам с удоволствие и тук,слушам приятно поднесените изпълнения и по този начин вечер уморена много добре се разтоварвам.Няма да правя излишна квалификация на Клиента,който не е никакъв клиент.То е видно за всички.В случая искам да поднеса само уважението си към г-жа Калева и разбира се Тъплар,щом и той приглася с тъпана на цигулката.И мисля,че това грозно поведение на Клиента показаха едно:тази музика тук има своите почитатели и ценители.
  Бианкааа, бианкааа – опитваше се да заглуши бурните ръкопляскания напълно събудилия се папагал.
  – Предлагам на собствениците на ресторанта повече да не допускат и да гонят клиентите, които отказват да обядват на музика.
  Това прозвуча като заповед, всички се умълчаха, а мъжът, който имаше вид на висш военен и който след конверсията на ВПК бе заставен да шие цървули, обърна се към обезумелия Клиент и звучно и отревисто по военному попита – Що за простотия?! Кой си ти, професионален клиент??
  Клиента така и не разбра кога се бе озовал на улицата. Толкова бързо, че не усети как бе стъпил между дузина таралежи. Улиците бяха пусти, освен стотиците бодливи животинки, които бавно се предвижваха в различни посоки. Клиента вдигна глава и видя, че на покривите на къщите стояха или излизаха обитателите на града. Нещо разпалено си говореха и ръкомахаха, от което Клиента все пак разбра, че големия проблем на тези хора бил – след като успели да прогонят змиите, сега как трябвало да прогонят и таралежите.
  Аа-ха, „Умно село” – успокои се Клиента. Това даваше отговор и обяснение на всичко, което изтърпя и като един Архимед силно се провикна – Знаех си, знаех си аз, че глупаците не са само трима.
  Препечатано от в-к Хемус, лето 2010-то, октомврий по никое време.

 21. Темплар,ако докажа че “работиш” на прицнипа copy-paste и по този начин публикуваш невярна информация , какво следва?

 22. А “Рапсодията за цигулка и тъпан”, ме изкефи тотално! Ще я пусна на фронталната част… Не мога да се спра да се смея 🙂

 23. Какво би трябвало да следва ?
  Да спра да пиша ли ? Еми – съжалявам но няма да ти направя това удоволствие. Чист съм пред себе си, защото материалите ми несъмнено са аматьорски, но пък са си мои и не ме е срам от това.
  Чист съм пред съвестта си, че пиша по собствено желание и с мои думи.
  Чист съм, защото не се имам нито за елитен журналист с хиляда награди от международни конкурси, нито имам претенции да съм журналист. Просто искам да пиша и да показвам на хората това което виждам аз и това което ме дразни. Защото на мен ми пука за това което става около мен, за разлика от 90% от хората на моята възраст в тоя град.
  Защото пиша за това което мен ме боли и това което искам да променя.
  И защото съм възпитан да помагам на хората и да давам, преди да търся да взема на готово, както правите Вие, господине !
  Нямам какво да крия – да видя сега Вие какво ще докажете.
  И ако обичате, ако ще сме честни – идентифицирайте се !
  Всеки може да пише зад някакъв си там псевдоним.

 24. Леле, как имало хора без работа! Мале мила! Колко енергия, злоба, вдъхновение! Абе да бяха помели някое листо – по-полезно щеше да е!

 25. Да не забравя – тука интервю не съм виждала, кой какво бълнува…Или не е изтрезнял, или го гони менопаузата?!/пардон на нормалните, де, ама всичко трябва да има граници,дори когато обвиняваш анонимно и в троян…

 26. Темплар,разбира се че няма да спреш да пишеш.И не виждам защо да спреш.Някаква особа с болни разбирания не бива даже да те кара да го напишеш.В сайтовете,форумите и изобщо в интернет пространството всеки има свободата да не се показва.Уважавам решението на всеки,който иска да е анонимен и само това ме спира да ви кажа коя е г-жата.Жалко наистина,защото си личи,че не е глупава,но интелекта и хвърчи на халост щом е изпълнена със толкова много злоба.Представяте ли си днес как се е чувствала? 🙂
  Че цял роман е сътворила,запечатвайки образите ни в тази прелест 🙂 Не знам тази жена ходи ли на работа,ама съвсем си е загубила от времето изливайки цялата жлъч от нашите писания срещу нея,без да е разбрала,видиш ли тея троянски примати защо не я харесват.Горката….какво ли е преживяла тук?Ето това се питам от вчера.И то е нещо което е оставил отпечатък за цял живот.Няма как да е иначе.Но мисля си,заради това което знам,че тя просто си е такава.Как ли се чувства сега в момента?Сега се сещам нещо,обиждаше на примати,които си чешат по цял ден пръстите?Питам се,ти каква си тогава и не оприличаваш ли другите по себе си?

 27. И друго искам да и кажа.Да вземе да прочете хубавичко от стиховете на Харалан Недев и после да се мъчи да го вмъква в разните и там писания!

 28. “В този град, в който аз съм роден, за мнозина навярно е скучен…”/така се пее в една песен…/, но не и за мен, защото ето, че има какво да се случи и най-вече какво да научиш!
  В града на предприемачите-еснафи винаги са припламвали искри от жлъчни езици и очи, но това никога не води до пожари! Хубаво е, когато човек има мнение и си го защитава и то аргументирано! Затова и аз ще оставя своето! Когато се съберат “3 в 1” – добър журналист, Човек и Личност – се получава невероянто добра комбинация /като в една реклама/ и тогава “се раждат” новини,за някои-добри, за други-кат’ злини…Но… ТРОЯНЕЦО – чети, мисли и не винаги мълчи, защото т’ва са твойте бъднини!А ГАЛЯ,ТИ НЕ СПИРАЙ И ПИШИ, ЗАЩОТО КАКТО ВИЖДАШ ЖАДНИЧКИ СА ХОРСКИТЕ ДУШИ!

 29. Илияне, добре ги подканяш, ама няма да те разберат. Живко си е провел семинара и най-вероятно си е заминал, но това не е важно за някои от пишещите тук. По важно е да се обижда, злобее, да се дават оценки и квалификации на хора (които плюещия изобщо не познава), което в 99% няма нищо общо с темата. Не дай си Боже, пък някой да заеме определено становище по въпрос-плювните са като от ниагарския водопад. Няма значение, че плюещия нищо съществено не предлага. Това не е важно, важното е да се покаже кой/я съм, да се плюе и откаже да пише този, който е имал неблагоразумието да изкаже мнение по даден въпрос.
  Към двете момичета- Дива и Пепа секса: Момичета, от коментарите Ви виждам, че нещо сте се изпокарали. Предлагам, да заровите томахавката или да намерите общ враг. Ако се помирите, ще Ви поканя на питие във Виенската и за да не съм сам ще взема ARVi.
  Та темата беше….?

 30. Не е ли смешно или по-скоро тъжно, да ви чете човек злобните коментари и недопустимата агресия срещу ник “в-к Хемус”?
  Къде прочетохте обиди срещу г-н Живко Стоилов или срещу това, което е направил? “в-к Хемус” поставя съвсем други въпроси, които нямат нищо общо нито с Лалева, още по-малко с г-н Стоилов. Поставените въпроси са за тези, които могат да четат и да разсъждават от други гледни точки, а не само буквално по отношение написаното и автора му. Въпроси, за които едва ли някога ще има статия в този сайт за да бъдат “по темата”. Защо подскача “професионалистката” Лалева без да е обиждана, с което отприщи канонада от обидни коментари срещу “в-к Хемус”? Що за простотия е кой да е автор да държи сметка на читателите си защо харесват или не харесват това или онова? “Рапсодия за цигулка и тъпан”, която е компилация от вашите коментари почти 1:1 по един чудесен начин описва вашето безумие и опитите ви да запушвате нечия уста и да не допускате различно мнение.
  Предлагам на г-жа Лалева и на г-н Темплар да изготвят наръчник за правилно писане и коментиране на техните статии.

 31. Едностранчивост има и в написаното от Маринова – това също е очевидно. Защо някой неоснователно нападнат да не може да защити себе си? Откъде накъде някой ще решава, че сестра ти е курва, когато нямаш сестра? Няма никакъв проблем да се коментира, ако е по същество. Но има едно мъничко нещице – добре е човек да се произнася, ако поназнайва, ако е компетентен…Всичко останало е в сферата наистина на злобата, която залива всичко и всички. Проблемът е, че кратка информация, свързана с Живко Стоилов и с йогистите, отприщи нападки и обобщения за неща, които не са нито прави, нито честно поставени. Тук не броим приятели и неприятели – комуто не се харесва, може спокойно да си почива другаде. Или сам да си прави сайт. Толкоз. Когато една новина според вас е дребнотемие – ами просто я подминете, уважаеми Маринова, Хемус и сие. Заглавията достатъчно насочват за какво се отнася. А, и прощавайте, че сме дръзнали да излезем извън кръга, който ви допада..

 32. Не е едностранчивост написаното от Маринова. Много точна оценка е дала. Вижте си коментарите и злобата с която заляхте в-к Хемус. Това разбира се не е най-страшното. Големият ви проблем е, че не искате и не ви изнася и продължавате да увъртате и да усуквате по двата фундаментални въпроса:
  1. Има ли право кой да е автор да задължава коментиращите да харесват него и написаното от него?
  2. Имат ли право коментиращите да изразяват различни позиции?
  Сайтът “Троянски новини” е обществен, публичен и по скромната ми преценка – най-добрият сайт в общината ни като конструкция и удобство за потребителите.
  Написаното – “комуто не се харесва, може спокойно да си почива другаде. Или сам да си прави сайт. Толкоз.” – напълно два отговор на констатациите и опасенията на Маринова, а злобата като цяло, която се излива от ник Troyan_news е потресаваща.

 33. В крайна сметка живеем в демократична страна.
  Хора дето само плюят на метеното цял живот – колкото искаш. Даже и тук.
  Както писах по-горе – нямам какво да крия, защото не съм крадец.
  Доколкото си спомням обаче, при визитата ми в една от “конкурентните” троянски новинарски страници, последните два материала там бяха копирани буква по буква от Дарикнюз. БЕЗ да се позовава на източника си г-н автора там ( не знам кой е – и ми е все тая ).
  Подчертавам, че това е НЕЗАКОННО 🙂
  Ние, дори и да се случи да прочетем нещо интересно и да Ви го поднесем по свой си начин ( което е 1 на сто от целия обем на материалите), се позоваваме на информатора си, както е редно.

  п.с.
  Още си чакам “Разобличенията” че правя копи-пейст 🙂

 34. А,а,а, EM/SI,аз на никого тук,дори и на Пепа секса не съм обявявала война.Тя първа почна,но понеже винаги съм се стремяла да бъда добронамерена 🙂 ,а и по душа изобщо не съм злобна,само устата като всяка жена де,съм съгласна да подам приятелска ръка на Пепи,пък и ще ми е приятно да се видим на по кафе.И то много 🙂

 35. “””Удивителна е способността на laleva да хваща и отразява бурния троянски живот, динамиката и многопластовия образ на съвременния троянец. Кой би си помислил, че подобни новини са буркан вкиснати камби, забравени на най-долния рафт в мазето. Кой би си помислил, че в този град живеят бавноразвиващи се примати, сгушени край огъня в пещерата, под звуците и рева на мамути и саморъчно направени пищялки, очаквайки сакат вестоносец. Кой би си помислил, че новините в този град пристигат, все едно Троян е Бедрок, а текстовете се изчукват върху каменна плоча от Барни Ръбъл под диктовката на умника Фред Флинстоун.”””
  Към г-жа Маринова а и към Г-жа Николова-ето това е първия коментар на особата,прочетете го внимателно и не се чудете защо всички ние тук подскочихме срещу нея.Това нещо е подигравателна и иронична нападка към статията на г-жа Лалева и изобщо към цялата и работа струва ми се.Тя сама взе решение да нападне тук автора,града,жителите му обиждайки на “примати”.Извинявайте,но за мен това е недопустимо за човек с интелектуални претенции.Още повече,че тя пръска злоба наляво и надясно,настръхнала от недоумение какво не сме разбрали от коментара и!/Еми нали сме примати,а тя не ,какво се чуди 🙂 /Мини романчето и е наистина интересно,разсмя ме,но ще я посъветвам да влиза по често.Така ще натрупа материал за един може би мини сериал.И без това турски не гледам 🙂 .И определено съм доволна от това,че не промени моето име.Може би от страх аз “примата” да не се позная,а може би пък да ми харесва името 🙂
  Но както и да е,приятелките и дано са разбрали,защо и ние се наежихме!!!

 36. Бианка, ако цитата “бурния троянски живот, динамиката и многопластовия образ на съвременния троянец.” бе поставен в кавички в първия коментар на в-к Хемус или само “бурния” или само “динамиката” или само “многопластовия” – тогава можеше да се говори за обида към Лалева. Понеже няма кавички, следващите изречения са напълно логични и дават един друг смисъл на коментара.
  Видя ли коло е просто, Бианка, само едни кавички? И ти и самата Лалева сами си сложихте и се напъхахте в някакви собствени кавички и оревахте орталъка. Научи се първо как да четеш, Бианка.
  Кат изкараш тоз курс, свиркай да ти обясня как да разчиташ “Езоповия” език.
  Ама верно ли са те нарекли примат? 🙂

 37. Нема лошо бе, нека се кефи – кой както може…Кво ли толкоз…Ама много грамотен народът бил, виж – това ме радва. Хемус е и остроумна. Талант, трябва да се развива.

 38. Ей, ако бех мъж, щех да кажа че Пепа секса е голям сладур…Ама жена съм,уф

 39. Уф, а аз па през цялото време си мислех, че Тони е некой мажки пубер.

 40. малеее, пепо, дай да са видимо ма, мое са аресаме, мое сам мажки пубер и да лажем тука де!

 41. Е-е-ех, така е винаги, тъкмо се проясниха нещата данякъде, Тони се постара да блесне, показвайки своята същност чрез последното си излияние и всичко май развали! Жалко за вас момичета!

 42. Много съжалявам, че не съм научила за семинара на Живко навреме и се надявам да не е последния път, който идва в Троян.

  А ще използвам случая да благодаря на г-жа Лалева за това, че отразява и положителните новини в района. Продължавайте все така, защото много хора четат с удоволствие това, което пишете.

  Курса за плетене на традиционни чорапи мина страхотно и благодарение на тази страница млади хора от Троян се свързаха с нас и участваха. Ние няма да спрем да търсим начини да запазим българските традиции и да увеличаваме приходите на талантливите хора.
  Използвам случая да благодаря на в-к Хемус за допълнителната реклама. Пожелавам на дамата много усмивки и положителни емоции такива каквито ние с помощта на г-жа Лалева създаваме у всички наши гости. Очаквайте следващите ни курсове по пачуърк и дърворезба и много други. Обстановката при нас винаги е приятна, компанията приятелска, а лекторите са най-добрите.

 43. Здравейте, интересно кой се крие зад в-к Хемус и не се покозва да го видим… и какви ги върши?!

 44. Всичко е въпрос на смелост Vania.Лесно е да нападаш някой анонимно, който се знае кой е.Но е трудно да излезеш с името си и открито да критикуваш.Може би е въпрос не само на смелост,но и на чест.Де да знам,аз съм от блондинките 🙂 🙂

 45. Бианка, не е проблем, че си блондинка. Проблем е, че не опитваш поне един път дневно да правиш връзка с главния мозък. Много е лесно – повтаряш 5-6 пъти “Земя, тук Бианка, земя, тук Бианка, овър”…
  Като ти се обадят – сядаш и пишеш 🙂

 46. “””Не умирай,
  без да си заплакал,
  от нечия омраза и обида,
  от предателството на приятел
  от грубостта, поне веднъж…
  Не умирай,
  без да си обичал,
  някого безумно и жестоко,
  на парчета без да си събирал
  своето сърце,
  поне веднъж…
  Не умирай,
  без да си се радвал,
  на цветовете и нощта,
  на приказките и децата,
  на слънцето и светлината,
  на пролетта, поне веднъж…

  Не умирай, без да си живял!””” 🙂 🙂 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=_0X-GamNY5U

 47. Мисия Едем, бихте ли накратко обяснили, ако не Ви представлява някаква особена трудност, това което сте написали, какво е и какво искате да кажете с тези объркано подредени букви във вид на изречения? За чии главен мозък става дума, за Вашия, Вселенския или нейния. Голямо собствено неуважение демонстрирате със злъчния си коментар. Не личи от няколкото написани от Вас “думи”, какво сте Вие – мъж, жена или някаква друга алтернативна форма на живот. Но такива коментари са меко казано, жалки и са лишени от трезва мисъл и правдив анализ наистина. Нищо лично, но не е определено този начина за лична изява, който сте приели вие в коментара си. Но проблема си е лично ваш. Не Ви съдя! Правете каквото си искате, аз просто изказвам личното си неудовлетворение от написаното от Вас по-горе. Със зраве!!!

 48. Очевидно некой са мъчи да остроумничи – дрън-дрън, та пляс обаче…Бианка е смела и със сърце!И с ум – който не вижда, да си прегледа…мозъчето…

 49. Ако се съди по изписаните редове, явно е, че хората от нашия град живо се интересуват от здравословния начин на живот и МИСЛЕНЕ…

 50. Празни хора,с празни идеали 🙂 За съжаление все по изобилстващи,но за радост все по-лесно откриваеми по оРегиналните си,жлъчни и дребнави коментари с адрес “до нашего брата”,сполай ви дребни душици,и помнете – времето тече,харчете го с мисъл.

 51. На Живко Стоилов – не вярвам! Познавам го добре – някога беше много добро момче, но това “някога” беше много, много отдавна! След това се промени неузнаваемо. Живко беше много добро момче, но това време отдавна е отминало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.