Троян с представители в Конференцията “Образованието за възрастни в България – приносът на Програма “Учене през целия живот”

В Централния военен клуб в София преди дни се състоя конференция, свързана с ролята на европейските програми и фондове за образованието на възрастните и развитието на политиката в тази област в контекста на стратегията Европа 2020.През 2010 година Европейската комисия чества 10 години от създаването на секторна програма “Грюндвиг” и в тази връзка Центърът за развитие на човешките ресурси организира събитието. По време на конференцията са били наградени качествени проекти по секторните програми “Грюндвиг” и “Леонардо да Винчи”, по които работят и не малко ентусиасти от област Ловеч. Награди са получили също така училища и детски градини, победители в конкурса за най-добра интернет страница “Моето училище в интернет – прозорец към Европа”. Интересна за участниците в конференцията е била и паузата между деловите занимания, в която организаторите подготвили изненада – всеки желаещ можел да участва в изложението “Разкрий таланта си”, където и ловешкият художник Тихомир Витков показвал на желаещите интересни техники.
Сред другите теми в ползотворната конференция били   “Ориентиране през целия живот – приносът на европейската мрежа Еврогайдънс /Euroguidance/”,  приносът на
документите Европас /Europass/ и приложението Дефпорт /Deafport/. От Троян в конференцията участвали учителките по английски език Теменужка Добрева /СОУ”Васил Левски” и Мариана Станчева/СОУ”Климент Охридски”, които са поканени заради работата си по програмата “Учене през целия живот” и други програми на Центъра за учене през целия живот, основно – проекта еTwinning.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.