ОРЕШАК ПОКОРИ И ХИСАР

ОРЕШАК ПОКОРИ И ХИСАРСлед невероятния си успех с пиесата “Районна болница” на “ХІІІ НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ ТЕТЪР – КОРТЕН 2011”, Общинският театрален състав при НЧ “Развитие 1898г.” – Орешак победно триумфира и на сцената на “ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ – ХИСАРЯ 2011” (състояли се 13 – 19 юни) с репертоарната си пиеса “Гречкият владика” по Теодосий Икономов с режисьор Васил Василев.
Екзалтираната публика от над 500 зрители извиква многократно на бис нашите актьори-самодейци. Секретарят на НЧ “Иван Вазов 1904г.” – гр. Хисар – г-н Георги Топузлийски, връчвайки им приза за участие измежду бурните аплодисменти едва успя да изкаже своите адмирации: “Пищен! Невероятен! Уникален спектакъл!”. Сърдечни благодарности и поздравления за преживените незабравими емоции получаваха многократно разпознаваните орешашки артисти, и на следващия ден от хората по улиците на града.
Сред сериозната конкуренция на фестивала от гостуващи пиеси на градски читалища, нашите театрали отново се откроиха с висок актьорски професионализъм. Този успех съвсем естествено доведе до почетната покана от домакините за ново скорошно гостуване на пиесата “Гречкият владика” в гр. Хисар. Освен това се обсъдиха и бъдещи планове свързани с взаимна размяна на гостуващи представления между читалищата на Орешак и Хисар.
Режисьорът Васил Василев сподели, че е безкрайно щастлив защото пиесата “Гречкият владика” е “взривила” и хисарската публика: “Това представление е своеобразен подарък за целия състав, който съпреживя несравнимото удоволствие да играе пред препълнения с квалитетна и адекватна публика салон!”. Сред зрителите имаше и много гости от различни краища на България. Те превъзбудено коментираха, че такъв “уникален спектакъл” не са виждали с години, дори и в столичните театри. За пореден път нашите талантливи и самоотвержени артисти заслужено обраха бурните овации и любовта на публиката.
Високооцененото ни участие на “ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ – ХИСАРЯ 2011” е един достоен завършек на театралния сезон за Общински театрален състав при НЧ “Развитие 1898г.” – Орешак, изпълнен с бурните емоции родени от съприкосновението между артисти и публика. А на нашата публика, желаем здраве и до нови срещи през идущия сезон!

Стоян Стоянов
Председател на НЧ “Развитие 1898г.” с. Орешак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.