Община Троян-“Търговия – Троян98” – битката продължава

Бурно заседание имаше Общинският съвет в Троян в четвъртък заради решение, свързано с фирмата “Търговия-Троян”АД и собствеността върху търговски обекти.”Търговия – Троян 98″АД с управител Минко Минков /приватизатор на мажоритарен дял от капитала на общинската фирма “Търговия”/ води дело за връщане на 20 от магазините, наемите, получавани от тях,и 51% от финансовата печалба. Общо 5 са делата, които се водят за имуществото на търговското дружество в момента – във Великотърновския апелативен съд, Върховния касационен съд, Троянския районен съд, Ловешкия окръжен съд.
Тъй като опасността Общината да загуби вече е много голяма, съветниците отделиха доста време на този въпрос. Първоначалното предложение за решение бе да се даде карт бланш на кмета да води разговори с “Търговия – Троян 98″АД с представител Минко Минков за споразумение и  уреждане на съдебните и имуществени отношения между общината, акционерното дружество и “Общински пазари”ЕООД за прекратяване участието на общината в “Търговия – Троян” АД.  За първи път от доста време съветниците се обединиха в ново решение – ОбС да състави временна комисия с председател – председателят на ОбС, и състав – председателите на групите и председателите на постоянните комисии в ОбС. Задачата на комисията ще бъде да обсъжда възникналите проблеми по казуса и да предлага  налагащи се действия.
В дебатите по темата най-остри бяха лидерът на Атака Илиян Пеевски и съветникът от ГЕРБ Мичо Генковски. Генковски припомни пропуск миналата година, когато на събрание на АД-то адвокатът на общината си забравил пълномощното, и въпреки че се върнал след 3 минути, събранието взело решение без него,а общината загубила дяловете. Генковски нарече загубата “огромна поразия” и подчерта, че Минко Минков е показал нагледно как трябва да се защитават интереси. Йордан Данков от ГЕРБ предложи да се ликвидира “Търговия – Троян”АД и всеки да получи своя дял. Пеевски призова, щом в България няма съдебна обективност, общината да потърси справедливост в Страсбург.Кметът Акимов каза, че общината не се е отказала от битката и че продължават да търсят юридически факти за нова възможност да се преразгледа делото. Градоначалникът не скри, че това ще отнеме доста време.

One thought on “Община Троян-“Търговия – Троян98” – битката продължава”

  1. Крайно време е тези съветници вместо да си чешат езиците да потърсят отговорност на главните вагабонти – бившия кмет Дилян Енкин, който забърка цялата каша. После – на сегашния кмет, който я продължава. Да дадат отчет колко народна пара е потрошена за адвокати, по дела и за всичките глупости на Енкиния…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.