ИПЖЗ с впечатляващо участие на Агра

Агра 2011
Агра 2011

Институтът по планинско животновъдство и земеделие в Троян представи модели в областта на биологичното земеделие на 20-ото по ред Международно селскостопанско изложение Агра 2011, което се проведе в Пловдив, в Международния панаир, под патронажа на земеделския министър.  От ИПЖЗ впечатлили силно посетителите с демонстрационно поле за биологично производство на плодове /сливи, круши, ябълки, ягодоплодни/, на биологично козе мляко и продукти от него, каквото е сиренето “Троян”. Това изключително здравословно сирене ще се появи в града през април, обещават от Института. Другите модели, представени на Агра с троянски адрес, са биопроизводство на телешко месо и на агнешко, краве мляко, масло и сирене. Интересна новост, разработена от учените в ИПЖЗ съвместно със специалисти от Института по консервна промишленост в Пловдив, е малка слънчева сушилня за биологично сушене на плодове, гъби, билки. Тя може за 2 дни при слънце да изсуши 50 кг, но действа и в облачно време. Тази сушилня може да се използва както в малки предприятия, така и за семейни нужди.

One thought on “ИПЖЗ с впечатляващо участие на Агра”

  1. Много мило изказване за ИПЖЗ!!! Познавам дълбоко и на широко работата в института и като знам каква им е науката, и базата и практиката на някои надувки като Марин Тодоров, честно казано:
    ЖАЛ МИ Е ЗА БЪЛГАРСКАТА НАУКА!!!
    Троянския институт за мене е убиец на пари в днешната безпарична бедна Държавица. Съжалявам за думите …но уви си е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.