В язовира почти 900 м бракониерски мрежи

В язовира почти 900 м бракониерски мрежиВъпреки многобройните акции срещу бракониери в язовир “Сопот” край Голяма Желязна и въпреки загубите, които безспорно нарушителите търпят, тъй като вече са откривани и изземвани големи количества незаконни мрежи и други риболовни тъкъми, опитите да се лови незаконно риба в язовира не престават. Ето и последният /засега/ случай според предоставената ни информация от Агенцията по рибарство и аквакултури.  По сигнал на любител риболовец инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Ловеч са извършили проверка на язовир “Сопот”.  Намерени и иззети  са 12 броя бракониерски мрежи, чиято обща дължина е близо 900 метра.
Инспекторите са успели да освободят и да върнат за живот във водата около 40 кг маломерни сомчета и шарани. Останалата в мрежите над 10 кг риба ще бъде дарена на социалните кухни в Ловеч, каквато е практиката при подобни случаи и досега.
За конфискуваните мрежи е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Изводът за бракониерството е един – по досегашния начин борбата ще бъде безкрайна, извършителите ще си остават все неизвестни. Дали не е време да се поставят някакви проследяващи устройства, за да се видят и лицата на тези, които опитват да надхитрят всички. Пък и да понесат най-после последиците, каквито е предвидил законът…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.