“Глътка спомени и малко притчи” за 7-ия приз “Николай Ганков”

"Глътка спомени и малко притчи" за 7-ия приз "Николай Ганков"За седма поредна година в Троян ще бъде връчено признанието за цялостно творчество, носещо името на известния троянски общественик, читалищен секретар, театрален режисьор и телевизионен водещ  Николай Ганков. Носителят на седмия приз за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности, връчван на хора за дух, достолепие, голямо сърце и творческо признание, без състезателен и финансов характер, ще бъде огласен по традиция на 27 март – Ден на театъра и рожден ден на незабравимия Николай Ганков.
По традиция церемонията ще бъде съпроводена с авторска постановка на сина на Николай – Христо, тази година наречена “Глътка спомени и малко притчи”. В нея актьорите от Читалищния театър Венелин Йорданов – Хъша и Радой Стойчев, превъплътени в ролята на философи, ще разкажат мъдри притчи, а старите ленти на предаването “Троянски дневник” ще върнат присъстващите назад във времето за среща с троянски художник и известни български актьор и режисьор. Това само открехва Христо Ганков от своята идея за вечерта.
За първи път премиерно ще бъде излъчен и документалният филм на младия Ганков “Реална фантазия”, показващ творческия път на троянския музикален дует “Фантазия”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.