7 стоматолози ще преглеждат безплатно през октомври

За наша радост най-много стоматолози, работещи в Троянско, откликват на идеята през обявения за месец на оралната хигиена октомври да преглеждат безплатно деца и възрастни. Мотото на програмата е “Нула проблеми в устната кухина”. 7 троянски стоматолози няма да искат пари за преглед този месец, докато в Ловеч подобна жертва ще направят само 4 техни колеги, а от Тетевен – 1. В цялата област Ловеч в месеца на оралната хигиена се включват общо 12 зъболекари.

62 thoughts on “7 стоматолози ще преглеждат безплатно през октомври”

 1. Защо само ще преглеждат, не може ли да направят някоя и друга пломба на децата безплатно(не на възрастните)? Няма да се минат много и без това дерат по 2 кожи-един път от здравната каса и втори -от клиента, защото ти искат пари дори и за безплатното полагащо се за годината(еднократен преглед, една пломба и едно вадене на зъб). Станаха едни от най-богатите в Троян, което не е лошо щото на града ни му трябват богати и грамотни, но забравиха човещината и алчността ги заслепи.

 2. Много сме състрадателни и любвеобилни, но когато друг трябва да се жертва или да жертва нещо свое. Комунстическият девиз “Дайте, да дадем!” все още е жив у нас. Когато предлагаш другите да бъдат милостиви, първо се запитай ти какво си направил даром за другия, после търси кусур в другия!

 3. Архонте, ти да не си зъболекар бе? Прав е ЕМ/СИ. Няма по алчна гилдия в Троян от тях. Нека развържат кесиите малко, поне един месец безплатни пломби за учениците да има.

 4. Дребен,какво лошо има в това Архонта да е зъболекар?.Да прав е и EM/SI е прав.Питам те,дали ти би направил нещо подобно или само зъболекарите са длъжни?И коя гилдия е по-алчна също може да се поспори.Но ти способен ли си дори и само на един безплатен преглед?

 5. Ако бях доктор, щях да те прегледам безплатно. Ама съм още ученик.

 6. До Архонта.
  Напълно съм съгласен с Вас Архонте, но не беше ли девиза на комунистите такъв: “Дайте да дадете”!
  Не сте ли съгласен с това?
  А, що се отнася за безплатните пломби, да ги финансира “Дребния”, а понеже е ученик, да накара баща си да стори това, тъкмо ще има възпитателен ефект върху него самия и с това , баща му ще “затвърди твърдата му позиция”, относно отявления алтруизъм, който го е завладял на този етап.

 7. Аз съм съгласна и с архонта, и с арви и с харви! Да го духа подрастващото поколение, учениците и децата по-точно. Що, бащите им са безработни и две пломби на година не стигат… а те нямат пари за повече? Ай-сс-сиктир! Абе всички болни, бедни, инвалиди, пенсионери и останалите дето лежат на раменете ни – и те да го духат! И тоя дребния и той да го духа!
  Дребен, на Дива не им трябва доктор а психиатър бе момче!

 8. Питанчев,вземи ено от магическите кълба и гадай,,но няма да те светна понеже магията ще изчезне. :)Истината е далеч от твоите представаи но ще ти стане скучно 🙂

 9. Не се пише ”Нула проблемИ”, а ”Нула проблемА”!!! Защо??? Ако не знаете, в следващия коментар ще напиша правилото :П

 10. Може пък някои да си кажат- не знаеш правилото и искаш да провериш, хахаха! Тези, които пишете статиите, научете се на пунктуация и правопис!!! Сега и правилото: Когато думата е неодушевен предмет- проблем, телевизор, стол…..-, тогава в множествено число приема окончание ”А”, а когато димата е одучевен предмет- лекар, магазинер, ключар….-, тогава приема окончание ”И”!!! Хайде, със здраве! :П

 11. Ако списвалите статията наистина искаха да бъдат полезни с информацията, която ни предоставят, поне да бяха написали имената на седемте зъболекаря.
  Всяка добра журналистическа статия/материал следва да отговаря на следните основни въпроса: кой, кога, къде, какво, защо, на кого?
  Авторът безвъзвратно е загубил времето си в писане на пълнеж, а ние, читателите, продължаваме да не сме информирани подобаващо!!!

 12. ЗъболекарИ, а НЕ зъболекаРЯ! Има само зъболекарЯТ и зъболекарИ. Пример:
  Той отиде при ЗЪБОЛЕКАР, А НЕ – Той отиде при зъболекарЯ!
  ЗъболекарЯТ му направи пломба.

  Защо се членува ЯТ, а не- ЪТ, би трябвало да знаете правилото:)

 13. И как точно си го представяте, интересно?Да се звъни на всеки зъболекар, за да стане свръхинформация? ? Подобни претенции имайте там, където си давате рекламките и паричките!Тук е безплатно – колкото, толкова. Просто си дайте труда да попитате личния си зъболекар дали участва в инициативата. Просто като гъбено семе и – лесничко!!!

 14. И понеже виждам, че тук някои са големи отворковци – едно уточнение – статии тук няма, написаното от хората е мнение или коментар в най-добрия случай, написаното от екипа е информация…сайтът е информационен, уважаема четяща, псуваща и негодуваща публико!

 15. Много добра лекция Яна :)Ще си позволя да защитя тук пишещите,макар че има 3-4-ма,които като ми прочетат ника подскачат като ущипани стари моми и получават обриви :).В интернет по принцип има по-особен режим.Ровейки се тук таме бързаме изказваме мнения и най-малкото после редактирваме.Повечето бързо пишат по начин по който и разговарят,така че не се замислят много за правописни грешки или за правилната пунктоация.Съдя и по себе си.Това не ни прави в твоите очи невежи,надявам се :)Дори и автора,макар че,той/тя наистина трябва да бъде по внимателен и старателно да редактирва в предвид професята си.Но хайде да не съдим строго 🙂
  Апропо-кажи ми моля те Яна,как е правилно-Ущипан или Ощипан?? 🙂

 16. Хора без работа! То за тва ние е такова дереджето, де – ама – да ни е здрав зъбният статус и добро чувството за хумор, някоя и друга изядена буква няма да ни изяде главите, не е в нея проблемът…Пък и де да беше такъв точно проблемът – при толкоз вещи даскалици…/и те да са живи и здрави, де/!

 17. Хахаха, то и затова ”грамотност” до небесата от сайтовете и мненията:П Аз не съм се заяла/не се заяждам с никого от тук, а това, че някои хора така са го приели- техен проблем. Какво като е сайт, какво като е мнение?? Нека да пишем правилно и грамотно на родния си език. Хайде, със здраве!

 18. Яна, критическата при жените е многолика и обсебваща. Трябва да се опитвате да я прикривате. Ние децата не можем да научим да пишат грамотно, а камо ли коментиращите по форуми и сайтове.

 19. Затова и, както написах, ”грамотност” до небесата, защото децата масово висят в интернет, четат какво ли не и ”хващат” написаното по сайтове. Пак повтарям, не се заяждам с никого и нямам намерение да го правя. Хубаво е, когато човек си признае грешката/грешките, а не да се заяжда. Масова неграмотност в интернет, затова и децата не знаят кое и как да го напишат, а относно училището- това е друг въпрос, Даскалице. 🙂

 20. Доста се отклонихме от темата, но ако съм една учителка по математика, трябва ли да изисквам от всички коментиращи да могат да решават квадратни уравнения на ум?

 21. Яна, защо да не може да се каже “Той отиде при зъболекаря”? Няма такова правило и няма никакъв проблем да се членуват с мека членна форма “Я” съществителни от мъжки род, били те и одушевени.

 22. Може да се каже, разбира се – това е правило всъщност, i_m_i . Членуването е едно, а бройната форма, за която пише Яна – напълно обосновано и с добри примери – е друго нещо.

 23. Боже мой, остава и химичката да дойде.. тогава ще стане още по-интересно.

 24. В устната реч може да се каже ”зъболекаря”, така идва на езика, но в писмената реч е грешно да се напише ”зъболекарЯ”. Тук, в този форум става въпрос за писмена реч, а не за устна реч. Така че, i_m_i, можеш да КАЖЕШ ”зъболекаря”, но ще е грешка, ако така го НАПИШЕШ.:)))

 25. Даскалице, математиката е различна от българския език. Някои не могат да сметнат наум 87+89, но когато става въпрос за родния ни български език, човек трябва поне малко да помисли.

 26. Когато членуваме думата зъболекар, членуваме с -Я, -ЯТ, това видях в речника и благодаря на Яна, че ме накара да направя справка…i_m_i, за членуването прав си ти, а Яна вероятно говори за бройната форма. Поздрави

 27. Според мен Яна твърди, че не може да се членува “зъболекарЯ” в писмената реч.
  Нейните думи по-нагоре са “Той отиде при ЗЪБОЛЕКАР, А НЕ – Той отиде при зъболекарЯ!”, което не е вярно, нито за устната, нито за писмената реч. Във всеки случай ме радва, че се развихри такава дискусия за правопис и правоговор, макар тук да не е точното място.

 28. Абе, тук всичките ли сте учителки по български? Кажете ми как е по-правилно да се напише “хОй” или “кОр”?

 29. Яна, как е правилно да се напише – Поцелуйко или Поцелувко?

 30. Кире,наистина циганското крещи в теб 🙂
  Яна,много ми допадна дискусията,само държа да ти кажа,че не се заяждах с теб 🙂

 31. Да, интересна дискусийка се получи- интересна и поучителна, най-вече:)))

 32. Да, интересно беше. Кен и Барби са мъж и жена, Яна явно иска да прилича на Яна, Кирето е фен на Поцелувщината, или както там се пише правилно, Дребосъка иска да е доктор, а Даскалицата иска тройка.. ама не по математика. ИМИ-то е завършила Българска филология и граматически е добре ..а Питанчев си пита, ама не за каквото трябва. Добро утро!

 33. Със сигурност личната ми стоматоложка д-р Власковска(не знам защо я наричам доктор) няма да преглежда.Тази жена не си поплюва да одере кожата на всеки изпречкал се,но виж качеството на извършваните от нея услуги е на ниво нула.
  Да вземем да направим един списък с всички “стоматолози”,които не се срамуват от това ад ни вземат парите а срещу тях да не получаваме нищо!

 34. Никога един от вас,хайде почвай да изреждаш,сигурно и други ще се включат.

 35. Вече споменах един такъв професионалист в областа си.Да видим заешките сърца на троянци дали ще им позволят да се обадят,едва ли,дори анонимноста гиплаши!

 36. Исках да видя и други мнения,но виждам че няма желаещи.Аз лично не съм обзета от желание на всяка цена да черня някой,просто защото не съм попадала на такива кожодери.Познавам двама и двамата си имат ценоразпис,като не слагат даже прегледите,обясняват ми точно какво плащам и какво не,а единия съм виждала с очите си че не взима на инвалиди или някой много болен и беден пенсионер.Всъщност не съм съгласна че всички са загубили човешкото от алчност,зъболекари,лекари и т.н.Ако някой е останал с обратното впечатление може и да има защо,но не бива всички да се слагат в графа “алчни кожодери”

 37. Дива, нали знаш прекрасно, че всеки разсъждава според собствените си разбирания, действия, житейски опит и нагласи и ги пренася в разсъжденията, мненията и коментарите си спрямо другите. Затова така се разсъждава, какво да се прави, не са еднакви всички, но всеки си личи веднага по това, което напише. Не е ли така? Как мислиш?

 38. Явно не ме разбрахте!
  Дразня се че плащам едни сериозни суми за стоматологични услуги а качеството насреща не отоваря на заплатеното!
  Моля,бъде коректни и не четете на Вас каквото изнася,за да не стават недоразумения!

 39. В такъв случей, аз съм фенка на доктор (що ли им викат доктори) Шейретов и съм доволна от издържливите му пломби.. даже цели 3 (три) месеца издържат..

 40. Така е ARVi,прав си!Всеки си личи по коментарите какъв е и какъв е начина на разсъжденията му.Не твърдя,че съм идеална,напротив,кривиците май са ми повече от правиците ми :),понякога залитам ту към едната ту към другата страна,нормално е,няма да си умра без грях я :)!Но в повечето случаи се стремя да съм горе долу справедлива,както и ти си в същност.Тук има и доста искрени в коментарите си хора,това ми харесва.И това че сме различни,но в същност за себе си всеки е прав и всеки има простички желания но казани по различен начин.Жалко е това,че няма кой да се вникне в казаното на много от нас.Но така е……иначе няма да ни е интересно.Нещо не съм в кондиция,дано си разбрал какво искам да кажа 🙂

 41. Никога един от вас,аз те разбрах точно така,като ти искаше и коментара ми не беше директно към теб.Изказах мое собствено мнение.Има и такива случаи като твоя, знам,даже знам за случаи не за цели 3 месеца а цеееели 2 седмици на издържала пломба :).Единственото което мога да ти кажа е да си смениш стоматолога,гледай там ,където има повече хора 🙂

 42. Дива, и при мен долу горе, така стоят нещата. Разбрам те напълно, и си доста ясна.
  Относно 3 месечните пломби съм озадъчен значително, тъй като една пломба струва, приблизително колкото една гума за кола. Това изобщо не е нормален срок на годност на една пломба върху зъб и най-вероятно се шегувате.

 43. Арви, гаранцията реално май е.. ..30 дни. Нникога не съм питала. 😉

 44. Изказах това мнение, защото скоро не ми се е налагало да използвам услугите им, и слава богу, че е така, но сроковете от 30 дни са направо смешни и отчайващи, при цените които са наложили. Та това да не е обувка.

 45. Някой знае ли, каква е гаранцията на един презерватив? На обувките в повечето магазини дават 30 дни.

 46. Уважаема ” Даскалицата” гаранцията на един презерватив я пише на опаковката, но чесно казано и аз не знам каква е. Затова слагам по 2 но въпреки това прегряват и се късат често…..

 47. АТО УЧЕНИК В НАЧАЛНОТНО УЧИЛИЩЕ,НЯМА ДА КАЗВАМ ТОЧНО ГОДИНАТА,НО БЕШЕ ПОНЕ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ УЧИЛИЩНИЯ ЗЪБОЛЕКАР – Д-Р ГЛАВЛЕШКИ МИ НАПРАВИ ПЛОМБА,КОЯТО НОСИХ В УСТАТА СИ ПОНЕ 40 ГОДИНИ И ПАДНА СЪС ЗЪБЪТ МИ ОТ САМОСЕБЕ СИ.

 48. хахахаха това ме уби… една пломба, един зъб, един зъболекар и зъб паднал от старост… Този дядо трябва да е на 80 бе и вижте как се справя с нета…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.