10 разработки в общинската конференция “Училището – желана територия на ученика”

10 разработки в общинската конференция "Училището - желана територия на ученика"10 учители от община Троян участваха със свои разработки в общинската конференция “Училището – желана територия на ученика”. Представеното бе в три тематични направления – педагогически иновационни методи и технологии за формиране на ключови компетентности; гражданско образование, извънкласна и клубна дейност, превенция на агресията и насилието в училище; иновационни подходи в училищния мениджмънт. Най-много представители имаше най-голямото местно училище – СОУ”Васил Левски”, имаше презентации също така от Професионалната гимназия по механоелектротехника, от основните училища в Борима и Орешак, от Начално училище “Св.Св.Кирил и Методий” в Троян. За първи път голямо жури чрез попълване на оценъчна карта класира участниците – в това жури бяха всички присъстващи на конференцията. По критериите оригиналност, приложимост, перспективност, стил на изложение, дизайн на мултимедийния продукт, образователна стойност и обхват на добрата практика, първо място безапелационно спечели музикалната педагожка Мариета Жекова, старши учител в СОУ “Васил Левски”, чиято тема бе “От класната стая до сцената” . На второ място се класираха Теодора Дудева и Иванка Чолакова, старши учители от ПГМЕТ за темата “Инфрачервени и ултравиолетови лъчи – един различен поглед към света”, трето място по точки имат Антоанета Ненова и Диана Янкова, старши учители в НУ “Св.Св. Кирил и  Методий” за доклада “Клуб “Приятели на книгата”.
На събитието присъстваха зам.-кметът Поля Димова, Розалина Русенова – председател на постоянната комисия по “Образование, спорт, култура и граждански организации” към ОбС и директор на СОУ “Васил Левски”, Иванка Миткова – председател на Сдружение “Колегиум на директорите в средното образование” и директор на  ОУ “Васил Левски” в Борима,  учители и директори на училища и детски градини, представители на общинската администрация.
В своето поздравление до домакините и участниците в конференцията  ачалникът на РИО – Ловеч Райко Райков пожела успех с думите: “…По пътя, който изминава детето, за да се превърне в свободна, търсеща и развиваща се личност, винаги ще го води българският учител. Всяко ново издание на общинската конференция “Училището – желана територия на ученика” предоставя възможности за изява на творците в българското образование, на тези, които с възрожденски дух застават зад катедрата, пред компютъра, сред своите възпитаници!”
Целите на подобен вид конференции са да се популяризират иновативни педагогически практики, да се  стимулира екипната работа между педагози, ученици и родители, да се постига качествен образователно – възпитателен процес и всичко, което би превърнало училището в желана територия за учениците.
Зам.-кметът Поля Димова изрази своята убеденост, че  всеки от присъстващите ще оцени и сподели опита на своите колеги за постигането на по-добри резултати в работата с учениците заради общата цел училището да бъде обичано и желано от младите хора.

One thought on “10 разработки в общинската конференция “Училището – желана територия на ученика””

  1. Днес отново даказаха преподавателите от ПГМЕТ-гр. Троян, че са едни от най-добрите. На тях, на всички техни колеги и на учениците им от ПГМЕТ пожелавам успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.